This site uses cookies. If you continue you consent to this but you may change your cookie settings at any time.

Hays Adatvédelmi Szabályzat

 

Amennyiben a marketing preferenciáinak megtekintéséhez látogatott erre az oldalra, kérjük kattintson ide.

BEVEZETÉS

• A jelen adatvédelmi irányelvek elmagyarázzák, hogy miként kezeljük az Ön személyes adatait, függetlenül attól, hogy a munkakeresésben segítjük, továbbépítjük a kapcsolatunkat, miután találtunk Önnek egy megfelelő pozíciót, szolgáltatásokat veszünk igénybe Öntől, az adatai segítségével segítséget kérünk Öntől a Jelöltjeink egyikével kapcsolatban, vagy a honlapunkat böngészi.

• Leírja, hogyan gyűjtjük, használjuk fel és kezeljük a személyes adatait, és mindeközben hogyan felelünk meg az Önnel kapcsolatos jogi kötelezettségeinknek. Adatainak biztonsága fontos a számunkra, és elkötelezetten védjük és óvjuk adatvédelmi jogait.

• A jelen Adatvédelmi irányelvek a Weboldalunk Felhasználóinak, Jelöltjeinknek, Ügyfeleinknek, Beszállítóinknak és más olyan személyeknek a személyes adataira vonatkozik, akiket azért kereshetünk meg, hogy többet tudjunk meg a Jelöltekről, vagy akiket vészhelyzet esetén értesítendő személyként jelöltek meg. Ezenkívül vonatkozik Munkavállalóink vészhelyzet esetén értesítendő ismerőseire. Amennyiben Ön a Hays Munkavállalói közé tartozik, Önre a Hays Munkavállalók Adatvédelmi irányelvei vonatkoznak, amelyek a Hays intranet hálózatán érhetők el.

• A vonatkozó adatvédelmi előírások céljából (többek között beleértve az Általános adatvédelmi rendeletet ((EU) 2016/679 rendelet) (a „GDPR”) a személyes adataiért felelős cég („Hays” vagy „mi”) itt található meg.

• Fontos megjegyezni, hogy ezt az Adatvédelmi irányelvet időről időre módosíthatjuk. Kérjük, látogasson el erre az oldalra, ha naprakész akar maradni, mert a módosításokat itt fogjuk közzétenni.

• Ha bármilyen szempontból elégedetlen az Adatvédelmi irányelveinkkel, akkor Önnek bizonyos jogai vannak, amelyeket adott esetben szintén bemutatunk.

• Ez az Adatvédelmi irányelv az érintett országokban a nemzetközi hálózatunkon keresztül érvényes. A különböző országok az adatvédelmet némileg eltérő módon közelíthetik meg, ezért a jelen Adatvédelmi irányelvek országspecifikus részeket is tartalmaznak. Az Ön joghatóságával kapcsolatos országspecifikus kifejezések összefoglalója itt található. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy minden vonatkozó adatvédelmi előírásnak megfeleljünk az Ön tartózkodási helyétől függetlenül.

RÖVIDÍTETT VÁLTOZAT "ÁTTEKINTÉS" SZAKASZ

Milyen személyes adatokat gyűjtünk? 

  • A JELÖLTEK ADATAI: Annak érdekében, hogy a lehető legmegfelelőbb, Önre szabott foglalkoztatási lehetőségeket kínálhassuk, meg kell vizsgálnunk bizonyos Önnel kapcsolatos információkat. Csak olyan adatokat kérünk, amelyekkel valóban segíthetünk Önnek például a neve, az életkora, az elérhetősége, az oktatási adatai, a korábbi foglalkoztatottságával kapcsolatos adatai, a vészhelyzet esetén értesítendő ismerősei, a bevándorlási státusza, pénzügyi információk (ha pénzügyi háttérellenőrzéseket kell végezniük) és a társadalombiztosítási száma (és természetesen dönthet úgy is, hogy más, releváns információkat is megoszt velünk). Adott esetben és a helyi jogszabályoknak és követelményeknek megfelelően összegyűjthetjük az Ön egészségi állapotára vonatkozó adatokat, a sokszínűséggel kapcsolatos információkat, vagy az esetleges büntetett előéletével kapcsolatos részleteket is.

 

• Ha részletesebb leírást szeretne kapni azokról a személyes adatokról, amelyeket Önről gyűjtünk, kérjük, kattintson ide.

• Amennyiben hozzáfér a weboldalunkhoz, szintén gyűjtünk bizonyos adatokat Önről. Ha további információt szeretne ezzel kapcsolatban, kérjük, kattintson ide.

• ÜGYFÉLADATOK: Ha Ön a Hays ügyfele, információkat kell gyűjtenünk és felhasználnunk Önről vagy az Ön szervezetében dolgozó magánszemélyekről, miközben az alábbiakhoz hasonló szolgáltatásokat biztosítjuk Önnek: (i) az Önnek vagy szervezetének megfelelő Jelöltek megtalálása; (ii) Kezelt szolgáltató (Managed Service Provider, „MSP”) program biztosítása (vagy segítségnyújtás egy másik szervezet számára ennek biztosításához); (iii) Toborzási folyamat kiszervezésével (Recruitment Process Outsourcing, „RPO”) kapcsolatos szolgáltatások biztosítása (vagy segítségnyújtás egy másik szervezet számára ennek biztosításához); és/vagy (iv) a Hays által közzétett tartalomról való tájékoztatás, amely valószínűleg releváns és hasznos lehet az Ön számára (például a Globális készségindexünk).

• Ha részletesebb leírást szeretne kapni az így gyűjtött személyes adatokról, kérjük, kattintson ide.

• Amennyiben hozzáfér a weboldalunkhoz, szintén gyűjtünk bizonyos adatokat Önről. Ha további információt szeretne ezzel kapcsolatban, kérjük, kattintson ide.

• BESZÁLLÍTÓK ADATAI: A zökkenőmentes együttműködés biztosítása érdekében szükségünk van néhány információra Beszállítóinktól. Szükségünk van a szervezeténél dolgozó megfelelő személyek elérhetőségére, hogy kommunikálhassunk velük. Egyéb információra is szükségünk van, például a bankszámlaadataira, így fizethetünk az Ön által nyújtott szolgáltatásokért (ha ez a szerződésünk megállapodásunk része).

• Ha részletesebb leírást szeretne kapni az Önről gyűjtött személyes adatokról, kérjük, kattintson ide.

• Amennyiben hozzáfér a weboldalunkhoz, szintén gyűjtünk bizonyos adatokat Önről. Ha további információt szeretne ezzel kapcsolatban, kérjük, kattintson ide.

• OLYAN SZEMÉLYEK, AKIK ADATAIT JELÖLTEKEN VAGY A SZEMÉLYZETÜNKÖN KERESZTÜL KAPTUK MEG, PÉLDÁUL REFERENCIASZEMÉLYEK ÉS VÉSZHELYZET ESETÉN ÉRTESÍTENDŐ SZEMÉLYEK: Annak érdekében, hogy biztonságosan kínálhassunk megfelelő foglalkoztatási lehetőségeket a Jelöltek számára, és minden eshetőségre felkészüljünk az ő és a Munkavállalóink esetében, szükségünk van néhány alapvető háttér-információra. Csak nagyon alapvető kapcsolattartási adatokat kérünk, hogy megkereshessük Önt egy ajánlással kapcsolatban vagy azért, mert Ön valamelyik Jelöltünk vagy Munkavállalónk vészhelyzet esetén értesítendő ismerőseként szerepel nyilvántartásunkban.

• Ha részletesebb leírást szeretne kapni az Önről gyűjtött személyes adatokról, kérjük, kattintson ide.

WEBHELYFELHASZNÁLÓK: A Webhelyfelhasználókról korlátozott mennyiségű adatot gyűjtünk, amelynek segítségével fejlesztjük a weboldal felhasználói élményét, és segítjük a biztosított szolgáltatásaink kezelését. Ez magában foglalja az olyan információkat, mint például a weboldalunk használatának módja, a weboldalunk meglátogatásának gyakorisága és azok az időpontok, amikor a weboldalunk a legnépszerűbb.

• Ha többet szeretne megtudni arról, hogy milyen adatokat gyűjtünk, amikor ellátogat a weboldalunkra, kérjük, kattintson ide.

Számos Öntől gyűjtött személyes adat szükséges ahhoz, hogy teljesíthessük az Önre és másokra vonatkozó szerződéses kötelezettségeinket. Bizonyos esetekben néhány adat begyűjtését rendeletek vagy más jogszabályok írják elő, ilyen például a Jelöltek társadalombiztosítási száma és vallási hovatartozása. Mások egyszerűen ahhoz lehetnek szükségesek, hogy zökkenőmentes kapcsolatot tarthassunk fenn Önnel. A szóban forgó személyes adatok típusától és az adatok kezelésének okaitól függően, ha elutasítja ezen adatok megadását, elképzelhető, hogy nem tudjuk teljesíteni a ránk vonatkozó szerződéses előírásokat, vagy szélsőséges esetekben előfordulhat, hogy nem tudjuk fenntartani a kapcsolatunkat Önnel. A személyes adatai felhasználására és kezelésére vonatkozó jogalap részletesebb megismerése érdekében kattintson ide.

Hogyan gyűjtjük személyes adatait?

• A JELÖLTEK ADATAI: Két fő módon gyűjtjük személyes adatait:

1. Közvetlenül Öntől; és

2. Harmadik felektől.

• Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan gyűjtjük személyes adatait, kérjük, kattintson ide.

• Amennyiben Ön hozzáfér a weboldalunkhoz, elolvas egy tőlünk érkező e-mailt vagy rákattint arra, mi gyűjthetünk bizonyos adatokat automatikusan is, vagy úgy, hogy megadja azokat nekünk. További információért, kérjük, kattintson ide.

• ÜGYFÉLADATOK: Két fő módon gyűjtjük személyes adatait:

1. Közvetlenül Öntől; és

2. Harmadik felektől (pl. Jelöltjeink) és más korlátozott forrásokból (pl. online és offline média).

• Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan gyűjtjük személyes adatait, kérjük, kattintson ide.

• Amennyiben Ön hozzáfér a weboldalunkhoz, elolvas egy tőlünk érkező e-mailt vagy rákattint arra, mi gyűjthetünk bizonyos adatokat automatikusan is, vagy úgy, hogy megadja azokat nekünk. További információért, kérjük, kattintson ide.

• BESZÁLLÍTÓK ADATAI: Személyes adatait a velünk végzett munkája során gyűjtjük.

• Amennyiben Ön hozzáfér a weboldalunkhoz, elolvas egy tőlünk érkező e-mailt vagy rákattint arra, mi gyűjthetünk bizonyos adatokat automatikusan is, vagy úgy, hogy megadja azokat nekünk. További információért, kérjük, kattintson ide.

• OLYAN SZEMÉLYEK, AKIK ADATAIT JELÖLTEKEN VAGY A SZEMÉLYZETÜNKÖN KERESZTÜL KAPTUK MEG, PÉLDÁUL REFERENCIASZEMÉLYEK ÉS VÉSZHELYZET ESETÉN ÉRTESÍTENDŐ SZEMÉLYEK: Az elérhetőségeit csak akkor gyűjtjük, ha egy Jelölt vagy egy Munkavállalónk vészhelyzet esetén értesítendő ismerőseként vagy egy Jelölt referenciaként adta meg Önt.

WEBHELYFELHASZNÁLÓK: Adatait automatikusan gyűjtjük sütik segítségével a weboldalunk meglátogatásakor, a böngészője sütibeállításainak megfelelően. Ha többet szeretne megtudni a sütikről, beleértve azt is, hogy hogyan használjuk őket, és milyen lehetőségek állnak az Ön rendelkezésére, kérjük, kattintson ide. Adatokat gyűjtünk Öntől akkor is, ha kapcsolatba lép velünk a weboldalon keresztül, például a csevegési funkció használatával.

Hogyan használjuk fel személyes adatait?

• A JELÖLTEK ADATAI: A személyes adatok felhasználásának legfőbb oka az, hogy segítsen megtalálni azt a munkát vagy egyéb beosztást, amely alkalmas lehet az Ön számára. Minél több információnk van Önről, a készségeiről és terveiről, annál jobb szolgáltatást kínálhatunk. Adott esetben és a helyi törvényeknek és követelményeknek megfelelően személyes adatait felhasználhatjuk például marketingtevékenységre, profilozásra és a sokszínűség megfigyelésére. Szükség esetén az Ön hozzájárulását fogjuk kérni az ilyen tevékenységekhez.

• Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan használjuk fel személyes adatait, kérjük, kattintson ide.

• ÜGYFÉLADATOK: Az Ügyfelekkel kapcsolatos információk felhasználásának legfőbb oka a szerződéses megállapodás megfelelő végrehajthatóságának biztosítása, és így a zavartalan kapcsolat garantálása. Ez magában foglalhatja: (i) olyan Jelöltek azonosítását, akik véleményünk szerint megfelelőek lesznek az Ön vagy szervezete számára; (ii) MSP program biztosítását az Ön számára (vagy egy másik szervezet támogatását ennek érdekében); és/vagy (iii) RPO szolgáltatások nyújtását az Ön számára (vagy egy másik szervezet támogatását ennek érdekében). Minél több információnk van Önről, annál jobb szolgáltatást kínálhatunk.

• Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan használjuk fel személyes adatait, kérjük, kattintson ide.

• BESZÁLLÍTÓK ADATAI: Az Ön személyes adatait elsősorban azért használjuk fel, hogy a szerződéses megállapodást megfelelő végrehajthassuk, így zavartalan kapcsolatot garantálhassunk, és megfeleljünk a törvényi követelményeknek.

• Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan használjuk fel személyes adatait, kérjük, kattintson ide.

• OLYAN SZEMÉLYEK, AKIK ADATAIT JELÖLTEKEN VAGY A SZEMÉLYZETÜNKÖN KERESZTÜL KAPTUK MEG, PÉLDÁUL REFERENCIASZEMÉLYEK ÉS VÉSZHELYZET ESETÉN ÉRTESÍTENDŐ SZEMÉLYEK: A referenciaszemélyek személyes adatait annak érdekében használjuk, hogy a Jelölteknek megfelelő elhelyezkedési lehetőséget találjunk. Ha ellenőrizhetjük a részleteket és képesítéseket, akkor biztosak lehetünk abban, hogy megfelelnek majd a leendő munkáltató igényeinek. A referenciaszemélyek személyes adatait arra is felhasználhatjuk, hogy kapcsolatba lépjünk velük olyan toborzási tevékenység miatt, amely számot tarthat az érdeklődésükre. A Jelölt vagy a Munkavállalók személyes adatai közül a Jelöltet vagy a Munkavállalót érintő baleset vagy vészhelyzet esetén a vészhelyzet esetén értesítendő ismerős elérhetőségét használjuk.

• Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan használjuk fel személyes adatait, kérjük, kattintson ide.

• WEBHELYFELHASZNÁLÓK: Az adatait annak érdekében használjuk fel, hogy fejlesszük a weboldal felhasználói élményét, például a legutóbbi munkakeresések elemzésével, amelynek segítségével szerintünk az Ön számára érdekes munkákat kínálhatunk Önnek. Ha emellett Ön a Hays Jelöltje vagy Ügyfele is, akkor arra is használhatjuk a weboldal használatából származó adatait, hogy egyéb szempontból is továbbfejlesszük az Önnel folytatott kommunikációnkat vagy az Önnek nyújtott szolgáltatásainkat.

• Ha többet szeretne megtudni a sütikről, beleértve azt is, hogy hogyan használjuk őket, és milyen lehetőségek állnak az Ön rendelkezésére, kérjük, kattintson ide.

• Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Hays Munkavállalóinak kommunikációja, ideértve az általuk és részükre küldött e-maileket, belső vagy külső vizsgálatok vagy peres eljárások részeként megvizsgálható.

Kivel osztjuk meg személyes adatait?

• A JELÖLTEK ADATAI: Különböző felekkel, különböző módokon és különböző okokból oszthatjuk meg személyes adatit. Elsősorban leendő munkáltatókkal osztjuk meg az adatait, hogy növeljük az esélyét az Önnek megfelelő munka megszerzésére. Hacsak máshogy nem rendelkezik, megoszthatjuk az adatait a cégcsoportunkba tartozó bármelyik vállalkozással és társult harmadik féllel, mint például a szolgáltatóinkkal, ha úgy gondoljuk, hogy ezzel biztosíthatjuk a lehető legjobb szolgáltatást az Ön számára.

• Ha szeretne látni egy listát arról, hogy kikkel oszthatjuk meg személyes adatait, kérjük, kattintson ide.

• ÜGYFÉLADATOK: Megoszthatjuk adatait: (i) elsősorban azért, hogy biztosítsuk Önnek a megfelelő Jelöltválasztékot; (ii) hogy MSP programot nyújtsunk Önnek (vagy támogassunk egy másik szervezetet ebben); és/vagy (iii) hogy RPO szolgáltatásokat nyújtsunk Önnek (vagy támogassunk egy másik szervezetet ebben). Hacsak máshogy nem rendelkezik, a fenti célok elérése érdekében megoszthatjuk az adatait a cégcsoportunkba tartozó bármelyik vállalkozással és társult harmadik féllel, mint például a szolgáltatóinkkal.

• Ha szeretne látni egy listát arról, hogy kikkel oszthatjuk meg személyes adatait, kérjük, kattintson ide.

• BESZÁLLÍTÓK ADATAI: Hacsak máshogy nem rendelkezik, megoszthatjuk az adatait a cégcsoportunkba tartozó bármelyik vállalkozással és társult harmadik féllel, mint például a szolgáltatóinkkal és azokkal a szervezetekkel, akiknek szolgáltatásokat biztosítunk.

• Ha szeretne látni egy listát arról, hogy kikkel oszthatjuk meg személyes adatait, kérjük, kattintson ide.

• OLYAN SZEMÉLYEK, AKIK ADATAIT JELÖLTEKEN VAGY A SZEMÉLYZETÜNKÖN KERESZTÜL KAPTUK MEG, PÉLDÁUL REFERENCIASZEMÉLYEK ÉS VÉSZHELYZET ESETÉN ÉRTESÍTENDŐ SZEMÉLYEK: Hacsak máshogy nem rendelkezik, megoszthatjuk az adatait a cégcsoportunkba tartozó bármelyik vállalkozással és társult harmadik féllel, mint például a szolgáltatóinkkal és azokkal a szervezetekkel, akiknek szolgáltatásokat biztosítunk.

• Ha szeretne látni egy listát arról, hogy kikkel oszthatjuk meg személyes adatait, kérjük, kattintson ide.

• WEBHELYFELHASZNÁLÓK: Hacsak másképp nem rendelkezik, megoszthatjuk adatait az internetes elemzésre szakosodott szolgáltatókkal, a marketingautomatizálási platformokkal és a közösségimédia-szolgáltatásokkal foglalkozó szolgáltatókkal annak érdekében, hogy csak az Ön számára célzott hirdetéseket kapjon.

Hogyan védjük személyes adatait?

• Számunkra fontos az adatvédelem. Ezért megtesszük a szükséges intézkedéseket, amelyek célja az adatokhoz való illetéktelen hozzáférés és az azokkal való visszaélés megakadályozása.

• Az alkalmazott eljárásokkal kapcsolatos további információért, kérjük, kattintson ide.

Mennyi ideig tartjuk meg a személyes adatait?

• Ha két éven keresztül nem voltunk érdemi kapcsolatban Önnel (vagy, adott esetben, a céggel, amelynél vagy amellyel dolgozik), Töröljük személyes adatait a rendszerünkből, kivéve, ha jóhiszeműen úgy gondoljuk, hogy a törvény vagy más szabályozás megköveteli tőlünk azok megőrzését (például az adóhatóságokkal szembeni kötelezettségeink vagy bármely várható jogvita miatt).

• A személyes adatok megőrzésére vonatkozó további információért, kérjük, kattintson ide

Hogyan érheti el, módosíthatja vagy vonhatja vissza az Ön által megadott személyes adatokat?

• Még akkor is különböző jogai vannak a személyes adataival kapcsolatban, ha már tároljuk őket. Ha kapcsolatba kíván lépni velünk ezek miatt, kérjük, keressen fel bennünket. Indokolatlan késedelem nélkül és minden esetben a vonatkozó törvények előírásai szerint igyekszünk válaszolni a kérésére. Kérjük, vegye figyelembe, hogy megőrizhetjük az Ön üzeneteit, hogy segítsen megoldani a felvetett problémákat.

• Tiltakozáshoz való jog: Ha adatait jogos érdekeink alapján felhasználjuk, ebbe azonban Ön nem egyezik bele, joga van tiltakozni. 30 napon belül válaszolunk a kérésére (bár bizonyos esetekben meghosszabbíthatjuk ezt az időszakot). Ilyenkor általában csak bizonyos, korlátozott feltételek teljesülése esetén vitatjuk a kérését.

• Hozzájárulás visszavonásához való jog: Ha megszereztük a hozzájárulását bizonyos személyes adatok kezelésére adott tevékenységek esetében (pl. az adott pozícióra való alkalmasságának profilozása) vagy a hozzájárulását arra, hogy marketingtevékenységet folytassunk az Ön számára, ezt a hozzájárulását bármikor visszavonhatja.

• Érintett hozzáférési kérelme (Data Subject Access Request – DSAR): Az egyértelműség kedvéért szeretnénk hangsúlyozni, hogy joga van megerősítést kérni tőlünk azzal kapcsolatban, hogy milyen adatokat tárolunk Önről egy adott pillanatban, és megkérhet bennünket arra, hogy módosítsuk, frissítsük vagy Töröljük ezeket az információkat. Ekkor teljesíthetjük a kérését, vagy emellett az alábbiak egyikét tehetjük: o megkérhetjük a személyazonossága megerősítésére, vagy további információkat kérhetünk Öntől a kérelméről, és o ha jogunkban áll, visszautasíthatjuk a kérését, de ezen döntésünk indokait megmagyarázzuk.

• Törléshez való jog: Bizonyos helyzetekben (például ha jogosulatlanul kezeltük az adatait), jogában áll a személyes adatok „törlését” kérni tőlünk. 30 napon belül válaszolunk a kérésére (bár bizonyos esetekben meghosszabbíthatjuk ezt az időszakot), és csak bizonyos korlátozott feltételek teljesülése esetén vitatjuk majd a kérését. Ha kérését elfogadjuk, Töröljük az adatait, de általában azt feltételezzük, hogy szeretné, ha a neve felkerülne azon személyek listájára, akik nem kívánják, hogy kapcsolatba lépjünk velük. Így minimálisra csökkenthetjük annak esélyét, hogy megkeressük a jövőben, és a korábbiaktól függetlenül begyűjtsük az adatait. Ha inkább azt szeretné, hogy ne tegyünk így, nyugodtan jelezze ezt a számunkra.

• Adathordozhatósághoz való jog: Ha úgy kívánja, joga van átvinni adatait tőlünk egy másik adatkezelőhöz. Ebben segítséget is nyújtunk – vagy úgy, hogy közvetlenül átvisszük az adatait, vagy úgy, hogy biztosítunk egy másolatot az Ön számára egy általánosan használt, géppel olvasható formátumban.

• Panasztételi jog egy felügyeleti hatóságnál: Jogában áll az is, hogy panaszt tegyen a helyi felügyeleti hatóságánál, amelynek részleteit itt találhatja.

Amennyiben érdekei vagy igényei változnak, leiratkozhat marketingtartalmunk egy részéről vagy egészéről (pl. a munkalehetőségeket tartalmazó e-mailekről vagy a Hays hírleveleiről), ha rákattint az e-mailekben található leiratkozási hivatkozásra, vagy ha frissíti a beállításait a beállítási központunkban a Hays weboldalán (ha bejelentkezik a fiókjába, vagy megadja az e-mail-címét).

• Ha többet szeretne megtudni az általunk Önről tárolt személyes adataira vonatkozó jogairól, kérjük, kattintson ide.

Hogyan tárolhatjuk és adhatjuk át adatait nemzetközi szinten?

• A Hays globális szervezet – ez teszi lehetővé a számunkra, hogy a ránk jellemző színvonalon kínáljuk szolgáltatásainkat. Annak érdekében, hogy továbbra is így működhessünk, elképzelhető, hogy nemzetközi szinten kell átadnunk és tárolnunk adatait.

• Ha többet szeretne megtudni arról, hogy milyen lépéseket teszünk adatai nemzetközi szintű átadása és tárolása során, kérjük, kattintson ide

Ki a felelős az Ön személyes adatainak kezeléséért a Hays weboldalán?

• A Hays irányítja a személyes adatok kezelését a saját weboldalán/weboldalain.

• Ha további kérdései vannak, vagy további részleteket szeretne megtudni, kérjük, kattintson ide.

Mik azok a sütik és hogyan használjuk őket?

• A süti egy kisméretű adatrészlet, amelyet a számítógépe merevlemeze tárol. Ezeket csaknem minden webhely használja, és nem ártanak a rendszerének. A segítségükkel követjük a tevékenységét, hogy a lehető legzökkenőmentesebb élményben legyen része weboldalunk meglátogatásakor. A sütikből származó információkat használhatjuk arra, hogy biztosan az igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljunk Önnek a következő látogatásakor. A sütiket forgalomelemzésre és hirdetési célokra is használhatjuk.

• Ha ellenőrizni vagy módosítani szeretné, hogy milyen típusú sütiket fogad el, akkor ezt rendszerint a böngésző beállításai között teheti meg. Erről a marketingbeállítások oldalán is tájékoztatást adunk a Hays weboldalán.

• Ha többet szeretne megtudni a sütikről, beleértve azt is, hogy miként használjuk őket, és milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, kérjük, kattintson ide.

A sütik elutasítása

• Ha nem szeretne olyan sütiket fogadni, amelyek nem feltétlenül szükségesek a webhelyünk alapvető funkcióinak működéséhez, a böngésző beállításainak módosításával utasíthatja vissza ezeket

• A legtöbb internetes böngésző elfogadja a sütiket, de ha nem szeretné, hogy így gyűjtsünk adatokat, dönthet úgy, hogy mindent vagy egy részüket fogadja el, vagy az összes sütit visszautasíthatja a böngészője adatvédelmi beállításain keresztül. Azonban az összes süti visszautasítása azt jelenti, hogy nem használhatja ki webhelyünk minden előnyös funkcióját. Minden böngésző különböző, ezért ellenőrizze böngészője „Súgó” menüjét, hogy megtudja, miként módosíthatja a sütibeállításokat.

• A sütikkel kapcsolatos további általános információkért, beleértve azt is, hogy miként kapcsolhatja ki őket, látogasson el az aboutcookies.org weboldalra. Itt azzal kapcsolatban is találhat információkat, hogy miként törölheti a sütiket a számítógépéről.

HOSSZABB RÉSZLETES SZAKASZ
MILYEN SZEMÉLYES ADATOKAT GYŰJTÜNK?

Szóval szeretné egy kicsit jobban megismerni, hogy milyen adatokat gyűjtünk Önről? Íme, egy részletesebb áttekintés az összegyűjtött információkról. Az alábbi információk mellett természetesen gyűjtjük azokat a személyes adatokat is, amelyek kezelése törvényi kötelezettségünk egy adott helyzetben.

A JELÖLTEK ADATAI: Az adott körülményektől és a vonatkozó helyi törvényektől és követelményektől függően gyűjthetünk néhány vagy minden alább felsorolt információt, amelyek lehetővé teszik a számunkra, hogy a saját körülményeire és érdeklődésére szabott munkalehetőségeket kínáljunk Önnek. Bizonyos joghatóságokban az alábbiakban ismertetett adatok némelyikének kezelését jogszabály tiltja a számunkra. Ilyen esetekben az adatokat ezen joghatóságokban nem fogjuk kezelni:

-Név;

-Kor / születési idő;

- Személyi szám;

- Nem;

- Fénykép;

- Családi állapot;

- Elérhetőségek;

- Oktatási adatok;

- Korábbi foglalkoztatottsággal kapcsolatos adatok;

- Vészhelyzet esetén értesítendő ismerősök és az eltartottak részletes adatai;

- Referenciaszemély adatai;

- Bevándorlási státusz (szüksége van-e munkavállalási engedélyre);

- Állampolgárság / születési hely;

- A vezetői engedély és/vagy útlevél / személyazonosító igazolvány másolata;

- Pénzügyi információk (ha pénzügyi háttérellenőrzéseket kell végezni);

- Társadalombiztosítási szám (vagy ezzel egyenértékű, az Ön országában használt azonosító) és egyéb, adózással kapcsolatos információk;

- Sokféleséggel kapcsolatos információk, ideértve a faji vagy etnikai származást, vallási vagy más hasonló meggyőződést és a fizikai vagy mentális egészséget, ideértve a fogyatékossággal kapcsolatos információkat is;

- Az esetleg büntetett előélettel kapcsolatos adatok, ha ez szükséges az érdeklődésére számot tartó munkakörhöz;

- Részletek a jelenlegi javadalmazásáról, nyugdíjáról és béren kívüli juttatásairól;

- A jövőbeli foglalkoztatással kapcsolatos érdeklődésével és igényeivel kapcsolatos információ, közvetlenül és közvetetten – például a weboldalunkon megtekintett munkalehetőségek vagy elolvasott cikkek alapján – összegyűjtve;

- További információk, amelyeket Ön oszt meg velünk;

- További információk, amelyeket a referenciaszemélyei osztanak meg velünk Önről;

- További információk, amelyeket az Ügyfeleink osztanak meg velünk Önről, vagy amelyeket más harmadik fél forrásaiból, például munkakereső weboldalakról szerzünk be;

- IP-cím; o A szolgáltatásaink elérésének dátumai, időpontjai és gyakorisága; és

- CCTV-felvétel, ha személyesen is ellátogat hozzánk.

• Kérjük, vegye figyelembe, hogy az esetlegesen gyűjtött személyes adatok fenti listája nem terjed ki mindenre.

• Amennyiben hozzáfér a weboldalunkhoz, szintén gyűjtünk bizonyos adatokat Önről. Ha további információt szeretne ezzel kapcsolatban, kérjük, kattintson ide

ÜGYFÉLADATOK: Az Ügyfelektől gyűjtött adatok valójában nagyon korlátozottak. Általában csak az elérhetőségére van szükségünk, vagy a szervezeténél dolgozó kapcsolattartók adataira (pl. név, telefonszám és e-mail-cím), hogy garantáljuk a zökkenőmentes együttműködést. Ezenkívül tároljuk a Jelöltek profiljával, valamint a Hays által közzétett más anyagokkal kapcsolatos tevékenységének adatait, amelynek segítségével garantálhatjuk az Ön számára a releváns és időszerű marketingkommunikációt. Emellett további információkat is tárolhatunk, ha azokat valaki megosztotta velünk az Ön szervezetéből. Bizonyos körülmények között, például a pénzügyi és adósságbehajtási csapatokkal való kapcsolattartás során a velünk bonyolított hívásait a vonatkozó helyi jogszabályoktól és követelményektől függően rögzíthetjük. Ha bármilyen okból további személyes adatokra van szükségünk, tájékoztatjuk Önt.

• Amennyiben hozzáfér a weboldalunkhoz, szintén gyűjtünk bizonyos adatokat Önről. Ha további információt szeretne kapni erről, kérjük, kattintson ide

BESZÁLLÍTÓK ADATAI: Nem gyűjtünk sok adatot a Beszállítókról – egyszerűen csak biztosítanunk kell a kapcsolat zökkenőmentes működését. Összegyűjtjük a szervezeténél dolgozó kapcsolattartók adatait, például a nevüket, telefonszámukat és e-mail címüket. Bankadatokat is gyűjtünk, hogy fizethessünk. Emellett további információkat is tárolhatunk, ha azokat valaki megosztotta velünk az Ön szervezetéből. Bizonyos körülmények között, például a pénzügyi és adósságbehajtási csapatokkal való kapcsolattartás során a velünk bonyolított hívásait a vonatkozó helyi jogszabályoktól és követelményektől függően rögzíthetjük.

• Amennyiben hozzáfér a weboldalunkhoz, szintén gyűjtünk bizonyos adatokat Önről. Ha további információt szeretne kapni erről, kérjük, kattintson ide.

AZON SZEMÉLYEK, AKIKNEK ADATAIT JELÖLTEKTŐL VAGY MUNKAVÁLLALÓKTÓL KAPJUK MEG, PÉLDÁUL A REFERENCIASZEMÉLYEK ÉS A VÉSZHELYZET ESETÉN ÉRTESÍTENDŐ ISMERŐSÖK: A referenciaszemélyektől csak egy megerősítésre van szükségünk azzal kapcsolatban, amit már tud a Jelöltről vagy potenciális Munkavállalóról, hogy az általuk kívánt munkát szerezhessék meg. A vészhelyzet esetén hívható ismerősöket vészhelyzet esetén keressük fel. Ha referenciát szeretne kérni, nyilvánvalóan szükségünk lesz a referenciaszemély elérhetőségére (például névre, e-mail-címre és telefonszámra). Ezekre az adatokra akkor is szükségünk van, ha egy Jelöltünk vagy egyik Munkavállalónk Önt adta meg vészhelyzet esetén értesítendő ismerőseként, hogy fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot baleset vagy vészhelyzet esetén. 

WEBHELYFELHASZNÁLÓK A Webhelyfelhasználókról korlátozott mennyiségű adatot gyűjtünk, amelynek segítségével fejlesztjük a weboldal felhasználói élményét, és segítjük a biztosított szolgáltatásaink kezelését. Ez magában foglalja a weboldal használatával, a weboldal látogatásának gyakoriságával, a böngészője típusával, a weboldal megtekintésének helyével, a kiválasztott megtekintési nyelvvel, és a weboldal legnépszerűbb időszakaival kapcsolatos információkat. Ha a weboldalon keresztül lép velünk kapcsolatba, például a csevegés funkció használatával, minden Ön által megadott információt összegyűjtünk, például a nevét és az elérhetőségét.

• Ha többet szeretne megtudni arról, hogy milyen adatokat gyűjtünk, amikor ellátogat a weboldalunkra, kérjük, kattintson ide.

HOGYAN GYŰJTJÜK SZEMÉLYES ADATAIT?

A JELÖLTEK ADATAI: A Jelöltek személyes adatait három fő módon gyűjtjük:

1. Személyes adatok, amelyeket Ön, a Jelölt ad meg nekünk;

2. Személyes adatok, amelyeket más forrásokból kapunk; és

3. Személyes adatok, amelyeket automatikusan gyűjtünk.

Az Ön által megadott személyes adatok

• A Hays-nek tudnia kell bizonyos információkat Önről, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújtson. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a lehető legjobb lehetőségeket kínálhassuk, Önnek pedig időt takarít meg, hogy ne kelljen átverekednie magát az Ön számára nem releváns munkákkal és szolgáltatásokkal kapcsolatos információkon.

• Számos módon oszthat meg információkat velünk. Mindez csak attól függ, hogy mi felel meg leginkább az Ön számára. Ezek a következők lehetnek:

- Az adatai megadása a Hays weboldalán, egy jelentkezési űrlapon, vagy a regisztrációs folyamat részeként;

- Egy papírlapú önéletrajz leadása a Hays valamelyik toborzási eseményén, állásbörzéjén vagy irodájában;

- Az önéletrajz elküldése a Hays egyik tanácsadójának, vagy egy vele folytatott interjú;

- Állásra jelentkezés egy állásajánlatokat gyűjtő oldalon, amely továbbirányítja a Hays weboldalára;

- Személyes adatainak megadása a Hays egyik microsite-ján; vagy

- Benevezés egy vetélkedőre a Facebookhoz vagy a Twitterhez hasonló közösségimédia-csatornán.

Más forrásokból származó személyes adatok

• Más forrásokból is kapunk személyes adatokat a Jelöltekről. Az adott körülményektől és a vonatkozó helyi jogszabályoktól és követelményektől függően ezek a következő helyzetekben kapott személyes adatokat foglalhatják magukban:

- Az Ön referenciaszemélyei személyes adatokat adhatnak meg Önről;

- Az Ügyfeleink is megoszthatnak személyes adatokat Önről;

- Úgy is szerezhetünk információt Önről, hogy átnézzük a lehetséges Jelöltek listáját egy harmadik féltől származó forrásból, például a LinkedIn és más álláskereső oldalak segítségével;

- Ha „kedveli” az oldalunkat Facebookon, vagy „követ” bennünket Twitteren, megkapjuk a személyes adatait ezekről az oldalakról; és

- Ha egy RPO vagy MSP beszállítón keresztül ajánlották Önt nekünk, ezek is megoszthatják velünk az Ön személyes adatait.

Automatikusan gyűjtött személyes adatok

• Amennyiben Ön hozzáfér a weboldalunkhoz, elolvas egy tőlünk érkező e-mailt vagy rákattint arra, adott esetben és a helyi jogszabályoknak és követelményeknek megfelelően mi gyűjthetjük az adatait automatikusan is, vagy úgy, hogy megadja azokat nekünk. További információért kattintson ide.

ÜGYFÉLADATOK Az Ügyfelek személyes adatait három módon gyűjtjük:

1. Személyes adatok, amelyeket közvetlenül Öntől kapunk;

2. Személyes adatok, amelyeket más forrásokból kapunk; és

3. Személyes adatok, amelyeket automatikusan gyűjtünk.

Személyes adatok, amelyeket közvetlenül Öntől kapunk

• Ugyanaz a célunk – garantálni, hogy szervezeténél a legjobb csapat dolgozzon. Kétféleképpen kapunk majd közvetlenül adatokat Öntől:

- Ha proaktívan kapcsolatba lép velünk, általában telefonon vagy e-mailen; és/vagy

- Ha mi keressük Önt vagy telefonon vagy e-mailen, vagy általánosabban a tanácsadóink üzletfejlesztési tevékenységének részeként.

Más forrásokból származó személyes adatok

• Adott esetben és a helyi jogszabályoknak és követelményeknek megfelelően más forrásokból is kereshetünk Önről vagy a kollégáiról további információkat általánosságban az elvárható pontosság vagy más piaci információszerzés jegyében, többek között:

- Harmadik féltől származó piackutatásból vagy az online és offline média elemzéséből (amelyet személyesen is végezhetünk, vagy alkalmazhatunk egy szervezetet ennek elvégzésére);

- A releváns események résztvevőlistájából; és

-  Más korlátozott forrásokból és harmadik felektől (például a Jelöltjeinktől, ha megadják az Ön adatait, mert referenciaszemélynek választották).

A weboldalunkon keresztül gyűjtött személyes adatok

• Amennyiben Ön hozzáfér a weboldalunkhoz, elolvas egy tőlünk érkező e-mailt vagy rákattint arra, adott esetben és a helyi jogszabályoknak és követelményeknek megfelelően mi gyűjthetjük az adatait automatikusan is, vagy úgy, hogy megadja azokat nekünk. További információért kattintson ide.

WEBHELYFELHASZNÁLÓK: Ha ellátogat a weboldalunkra, bizonyos információkat automatikusan összegyűjthetünk, függetlenül attól, hogy végül szolgáltatásunk használata mellett dönt-e. Ez magába foglalja az Ön IP-címét, a dátumot, valamint a weboldalunk megtekintésének időpontját és gyakoriságát, illetve azt, hogy miként böngészi annak tartalmát Adatokat gyűjtünk Öntől akkor is, ha kapcsolatba lép velünk a weboldalon keresztül, például a csevegési funkció használatával.

• Adatait automatikusan gyűjtjük sütik segítségével, a böngészője sütibeállításainak megfelelően. Ha Ön a Hays Jelöltje vagy Ügyfele is egyben, akkor a weboldalaink használatából származó adatokat felhasználhatjuk arra is, hogy egyéb szempontból továbbfejlesszük a kommunikációnkat vagy az Önnek kínált szolgáltatásokat. Ha többet szeretne megtudni a sütikről, beleértve azt is, hogy hogyan használjuk őket, és milyen lehetőségek állnak az Ön rendelkezésére, kérjük, kattintson ide

HOGYAN HASZNÁLJUK FEL SZEMÉLYES ADATAIT?

Az Önről megszerzett adatokat többféle módon használjuk fel.

A JELÖLTEK ADATAI: A Jelöltek adatait általában négyféle körben használjuk:

- Toborzási tevékenység;

- Marketingtevékenység;

- Esélyegyenlőségi megfigyelés; és

- Jogi igények előterjesztése, érvényesítése, illetve védelme.

- A jövőben megfelelő körülmények között a Jelöltek adatait Profilozáshoz is felhasználhatjuk.

Íme néhány további részlet a fentiekkel kapcsolatban:

Toborzási tevékenységek

• Természetesen fő tevékenységi területünk a toborzás – a megfelelő Jelöltek összekapcsolása a megfelelő munkával. Az alábbiakban felsoroltuk azokat a különböző módszereket, amelyek segítségével az Ön személyes adatait adott esetben és a helyi jogszabályoknak és követelményeknek megfelelően erre a célra felhasználhatjuk és kezelhetjük. Kérjük, ne feledje, hogy ez a lista nem terjed ki mindenre.

- Adatok gyűjtése Öntől és más forrásokból, például a LinkedInről;

- Adatai tárolása (és szükség esetén frissítése) az adatbázisunkban, hogy kapcsolatba léphessünk Önnel a toborzás miatt;

- A toborzási szolgáltatások nyújtása és a toborzási folyamat megkönnyítése;

- Az Ön adatainak elemzése azon nyitott pozíciók fényében, amelyekre alkalmasnak tartjuk Önt;

- Az Önnel kapcsolatos információk elküldése az Ügyfeleknek annak érdekében, hogy jelentkezhessen a pozíciókra, vagy hogy felmérhessék az Ön alkalmasságát az adott pozíciókra;

- A CV beküldésének, a munkákra való online jelentkezés, és az Önt érdeklő munkákkal kapcsolatos értesítésekre való feliratkozás lehetővé tétele;

- Speciális online képzéseken való részvétel lehetővé tétele;

- Saját döntése alapján a szolgáltatásaink interaktív funkcióiban való részvétel biztosítása;

- A köztünk fennálló szerződéses kötelezettségek teljesítése;

- A Hays és harmadik felek között fennálló, az Ön toborzásával kapcsolatos szerződéses kötelezettségek teljesítése;

- A bérszámfejtési és számlázási folyamat támogatása;

- Ügyfélelégedettségi felmérések elvégzése;

- Az Ön által megadott adatok ellenőrzése harmadik fél forrásai alapján (pl. pszichometriai értékelések vagy készségtesztek), vagy információkérés (pl. referenciák, képzettségek és az esetleges büntetett előélettel kapcsolatos dokumentumok a megfelelő mértékben és a helyi törvények szerint);

- A bűntények feltárásával vagy az adók és egyéb díjak beszedésével kapcsolatos jogi kötelezettségeinknek való megfelelés; és

- Adatainak kezelésével lehetővé válik a számunkra, hogy célzott, releváns marketinganyagokat és üzeneteket küldjünk Önnek, amelyek véleményünk szerint számot tarthatnak az érdeklődésére.

• A fenti célokra személyes adatokat is felhasználhatunk, ha azt jogos érdekeink alapján szükségesnek ítéljük. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy ez mit jelent, kérjük, kattintson ide. Ha ez nem felel meg Önnek, bizonyos körülmények között joga van kifogással élni, itt pedig többet tudhat meg arról, hogy miként és mikor teheti ezt meg.

• Kérjük, ne feledje, hogy bizonyos joghatóságokban, ahol vállalatunk tevékenykedik, további helyi törvényi előírásoknak kell megfelelnünk. Az Ön joghatóságával kapcsolatos további információkért kattintson ide.

Marketingtevékenység

• Időről-időre információkat küldhetünk Önnek, amely véleményünk szerint számot tarthat az érdeklődésére, vagy segítséget kérhetünk Öntől azzal kapcsolatban, hogy más Jelöltekkel is felvegyük a kapcsolatot munkalehetőségek miatt. Adott esetben és a helyi jogszabályoknak és követelményeknek megfelelően különösen az alábbiakban felsorolt célokra kívánjuk felhasználni az adatait. Kérjük, ne feledje, hogy ez a lista nem terjed ki mindenre. Cél:

- egyéb termékek és szolgáltatások fejlesztésének és népszerűsítésének támogatása;

- teljes körű toborzási szolgáltatásaink (állandó, átmeneti, szerződéses, outplacement, MSP programok és RPO szolgáltatások) népszerűsítése az Ön számára;

- részletek küldése olyan jelentésekből, promóciókból, ajánlatokból, kapcsolatépítési és ügyféleseményekről, valamint az iparággal kapcsolatos általános információkból, amelyek véleményünk szerint számot tarthatnak az Ön érdeklődésére;

- az Ön adatainak kivonatos közzététele a Hays weboldalán/weboldalain promóciós célból, sikertörténetként (kizárólag miután megszereztük az Ön egyértelmű hozzájárulását); és

- információk biztosítása az Ön számára bizonyos kedvezményekkel és ajánlatokkal kapcsolatban, amelyekre Ön a Hays-szel fenntartott kapcsolata miatt jogosult.

• Szükségünk van az Ön hozzájárulására a fenti tevékenységek néhány olyan szempontja miatt, amelyekre nem terjed ki a jogos érdekünk (különös tekintettel a sütiken keresztül történő adatgyűjtés, és a digitális csatornákon keresztül folytatott közvetlen marketingtevékenység), és a helyzettől függően, ezt a hozzájárulását beleegyezéssel (opt-in) vagy hallgatólagos beleegyezéssel (soft-opt-in) kérjük majd ki (amelyet alább ismertetünk). Kérjük, ne feledje, hogy bizonyos joghatóságokban, ahol vállalatunk tevékenykedik, további helyi törvényi előírásoknak kell megfelelnünk. Az Ön joghatóságával kapcsolatos további információkért kattintson ide.

• A hallgatólagos beleegyezés a hozzájárulás egy speciális típusa, amely akkor alkalmazandó, ha korábban már kapcsolatba lépett velünk (például jelentkezett egy állásra, leadta az önéletrajzát vagy feltöltött egy regisztrálandó megüresedett pozíciót), és mi más toborzással kapcsolatos szolgáltatásokat népszerűsítünk Önnek. A hallgatólagos beleegyezéssel adottnak vesszük a hozzájárulását ha és amíg le nem iratkozik. A legtöbb ember számára ez előnyös, mivel lehetővé teszi számunkra, hogy más állásajánlatokat is elküldjünk a konkrétan kiválasztott mellett, ami jelentősen megnöveli annak valószínűségét, hogy új pozíciót találunk Önnek. Más típusú e-marketing esetében meg kell szereznünk az Ön kifejezett hozzájárulását.

• Ha többet szeretne tudni arról, hogy miként szerezzük meg a hozzájárulást, kérjük, kattintson ide. Ha nem elégedett a marketingmegközelítésünkkel, bármikor jogában áll visszavonni a hozzájárulását, aminek módjáról itt tudhat meg többet. Senki sem tökéletes, hiába igyekszünk. Szeretnénk ha tudná, hogy ha le is iratkozott a marketingüzeneteinkről a beállítási központban, lehetséges, hogy az adatait újra begyűjti a rendszerünk nyilvános forrásokból egy, az előbbitől független marketingkampány során. Igyekszünk biztosítani azt, hogy ez ne történhessen meg, de ha mégis így alakul, sajnáljuk. Azt kérjük, hogy ilyen esetben újra iratkozzon le.

• Minden marketingtevékenységünk azon alapul, amit a legjobbnak gondolunk Ügyfeleink és Jelöltjeink szempontjából, de tudjuk, hogy ezt nem sikerül mindig, mindenkinél eltalálnunk. Az Ön adatait felhasználhatjuk arra, hogy Hays-reklámokat és más tartalmakat mutassunk Önnek más weboldalakon, például Facebookon. Ha nem szeretné, hogy ilyen módon használjuk fel az adatait, kapcsolja ki a „Hirdetési sütik" opciót (lásd A sütikre vonatkozó szabályzatunkat). Még ha ki is kapcsolta a hirdetési sütiket, lehetséges, hogy Hays-hirdetéseket láthat, de ebben az esetben ezek nem személyesen Önt célozzák, hanem egy névtelen közönséget.

Esélyegyenlőségi megfigyelés és más érzékeny személyes adatok

• Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy toborzási folyamataink megfeleljenek az esélyegyenlőséggel kapcsolatban vallott elveinknek. Az Önről (adott körülmények között és a helyi törvényeknek és követelményeknek megfelelően) gyűjtött adatok egy része a „sokszínűséggel kapcsolatos információknak” nevezett összefoglaló kifejezés alá tartozhat. Ezek lehetnek az etnikai hovatartozásával, nemével, fogyatékosságával, életkorával, szexuális orientációjával, vallási vagy egyéb hasonló meggyőződésével és/vagy társadalmi-gazdasági hátterével kapcsolatos információk. Adott esetben és a helyi törvényeknek és követelményeknek megfelelően ezeket az információkat felhasználhatjuk anonim módon az esélyegyenlőségi irányelveinknek való megfelelőség ellenőrzése érdekében. Ezenkívül továbbadhatjuk (megfelelően névtelen formában, ha ez szükséges) az adatokat az Ügyfeleink számára, ahol ezt a szerződéses feltételek szükségessé teszik, vagy ha az Ügyfél kifejezetten kéri ezen információkat a saját foglalkoztatási folyamatainak követése érdekében.

• Ezt az információt „érzékeny” személyes információnak nevezzük, és valamivel szigorúbb adatvédelmi szabályok vonatkoznak rá. Éppen ezért meg kell szereznünk az Ön egyértelmű hozzájárulását az adatok felhasználása előtt. A hozzájárulását egy beleegyezés felkínálásával fogjuk kikérni. Ez azt jelenti, hogy egyértelműen és világosan jeleznie kell a számunkra, hogy elfogadja az ilyen információk gyűjtését és felhasználását.

• Egyéb érzékeny személyes adatokat is gyűjthetünk Önről, például az egészségügyi állapotával, vallási hovatartozásával vagy az esetleges büntetett előéletével kapcsolatban, ha ezt a helyi törvények és követelmények szükségessé teszik, és az Ön által kiválasztott pozíció szükségessé teszi. Ezt sosem fogjuk az egyértelmű hozzájárulása nélkül megtenni.

• Ha szeretne többet megtudni a hozzájárulásról, kérjük, kattintson ide. Kérjük, ne feledje, hogy bizonyos joghatóságokban, ahol vállalatunk tevékenykedik, eltérő szabályok vonatkozhatnak az érzékeny adatokra. Az Ön joghatóságával kapcsolatos további információkért kattintson ide.

• Ha nem elégedett ezzel, bármikor jogában áll visszavonni a hozzájárulását, amelynek módjáról itt tudhat meg többet.

Jogi igények előterjesztésére, érvényesítésére, illetve védelmére

• Kevésbé megszokott esetekben személyes adatait felhasználhatjuk, hogy jogi igényeket terjesszünk elő, érvényesítsünk vagy védjünk meg.

Profilozás

• Bár jelenleg minden toborzási tevékenységünk emberi döntéshozatalt foglal magában a folyamat során, a jövőben használhatunk teljesen automatizált technológiákat, például szakértő rendszereket vagy gépi tanulást, hogy adott esetben és a helyi jogszabályoknak és követelményeknek megfelelően teljes egészében ezek végezzék el a Jelöltek kiválasztásának folyamatát.

• Szükség esetén a hozzájárulását fogjuk kérni ezen tevékenységek egy részének vagy egészének elvégzéséhez. Ha nem járul hozzá a profilozáshoz, a jelentkezését továbbra is manuálisan ellenőrzik majd azon lehetőségek esetében, amelyekre jelentkezett, de a profilját nem veszik figyelembe automatikusan más pozíciók esetében. Ez valószínűleg csökkenti annak esélyét, hogy sikeresen találjunk az Ön számára egy új munkakört.

• Joga van bármikor visszavonnia ezt a hozzájárulását, aminek módjáról többet is megtudhat itt.

ÜGYFÉLADATOK: Az Ügyféllel kapcsolatos információkat az alábbiakra használjuk:

- Toborzási tevékenység;

- Marketingtevékenység; és

- Jogi igények előterjesztése, érvényesítése, illetve védelme.

Íme néhány további részlet a fentiekkel kapcsolatban:

Toborzási tevékenységek

• Természetesen a legfőbb tevékenységi területünk a toborzás a következőkön keresztül: (i) Jelöltek biztosítása az Ön számára; (ii) RPO szolgáltatások; és (iii) MSP programok. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a különböző módokat, amelyeken felhasználjuk az adatait ennek elősegítése érdekében.

- Adatai tárolása (és szükség esetén frissítése) az adatbázisunkban, hogy kapcsolatba léphessünk Önnel a toborzási tevékenységek miatt;

- Feljegyzések készítése megbeszéléseinkről és találkozóinkról, hogy célzott szolgáltatásokat nyújthassunk Önnek;

- Ügyfélelégedettségi felmérések elvégzése; és

- Az adatok kezelése a megfelelő marketingkampányok célzása érdekében.

• Személyes adatait felhasználhatjuk ezekre a célokra, ha ezt jogos érdekeink alapján szükségesnek ítéljük. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy ez mit jelent, kérjük, kattintson ide.

• Ha ez nem felel meg Önnek, bizonyos körülmények között joga van kifogással élni, itt pedig többet tudhat meg arról, hogy miként és mikor teheti ezt meg.

Marketingtevékenység

• A vonatkozó helyi törvények és követelmények alapján természetesen nem fogjuk kérni hozzájárulását abban az esetben, ha olyan marketinganyagokat küldünk, mint a Global Skills Index egy vállalati posta- vagy e-mail-címre.

• Ha nem elégedett ezzel, bármikor leiratkozhat a tőlünk érkező marketinganyagok fogadásáról, amelynek módjáról itt tudhat meg többet.

• Kérjük, ne feledje, hogy bizonyos joghatóságokban, ahol vállalatunk tevékenykedik, további helyi törvényi előírásoknak kell megfelelnünk a marketingtevékenységgel kapcsolatban. Az Ön joghatóságával kapcsolatos további információkért kattintson ide.

Jogi igények előterjesztésére, érvényesítésére, illetve védelmére

• Kevésbé megszokott esetekben személyes adatait felhasználhatjuk, hogy jogi igényeket terjesszünk elő, érvényesítsünk vagy védjünk meg.

BESZÁLLÍTÓK ADATAI: Tisztában vagyunk azzal, hogy valószínűleg sok a tennivalója, és nem akarja, hogy folyton zavarjuk Önt különböző kérdésekkel. Az egyensúly megtalálása érdekében csak arra használjuk fel az adatait, hogy:

• Tároljuk (és szükség esetén frissítsük) az adatait az adatbázisunkban, hogy a megállapodásainkkal kapcsolatban megkereshessük;

• Szolgáltatásokat kínáljunk Önnek, vagy támogatást és szolgáltatásokat kérjünk Öntől;

• Eleget tegyünk bizonyos jogi kötelezettségeinknek;

• Segítsük a megfelelő marketingkampányok célzását; és

• Kevésbé megszokott esetekben jogi igényeket terjesszünk elő, érvényesítsünk, illetve védjünk meg.

• Személyes adatait felhasználhatjuk ezekre a célokra, ha ezt jogos érdekeink alapján szükségesnek ítéljük. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy ez mit jelent, kérjük, kattintson ide.

• Természetesen nem fogjuk kérni a hozzájárulását, amikor marketingüzeneteket küldünk egy vállalati posta- vagy e-mail-címre.

• Ha ez nem felel meg Önnek, bizonyos körülmények között joga van kifogással élni, itt pedig többet tudhat meg arról, hogy miként teheti ezt meg.

• Kérjük, ne feledje, hogy bizonyos joghatóságokban, ahol vállalatunk tevékenykedik, további helyi törvényi előírásoknak kell megfelelnünk. Az Ön joghatóságával kapcsolatos további információkért kattintson ide.

AZON SZEMÉLYEK, AKIKNEK ADATAIT JELÖLTEKTŐL VAGY MUNKAVÁLLALÓKTÓL KAPJUK MEG, PÉLDÁUL A REFERENCIASZEMÉLYEK ÉS A VÉSZHELYZET ESETÉN ÉRTESÍTENDŐ ISMERŐSÖK: Csak azokat az információkat használjuk fel, amelyeket a Jelöltünk adott meg Önről az alábbi célból:

• Ha Jelöltünk vagy Munkavállalónk Önt jelölte meg az űrlapunkon vészhelyzet esetén értesítendő ismerősnek, az őt érintő baleset vagy vészhelyzet esetén felvehetjük Önnel a kapcsolatot; vagy

• Ha Jelöltünk vagy potenciális Munkavállalónk Önt adta meg referenciaszemélyként, felvehetjük Önnel a kapcsolatot az ajánlás rögzítése céljából. Ez fontos része a Jelölt minőségellenőrzési folyamatának, és akár azt is eldöntheti, hogy az illető megkapja-e a kívánt munkát vagy sem.

• Ha Jelöltünk vagy potenciális Munkavállalónk referenciaszemélyként adta meg Önt, felhasználhatjuk időnként az adatait arra, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel olyan toborzási tevékenységek miatt, amelyek véleményünk szerint számot tarthatnak az Ön érdeklődésére. Ebben az esetben ugyanazon célokból használjuk fel az adatait, mint amelyekből Ügyfeleink adatait használjuk fel. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy ez mit jelent, kérjük, kattintson ide.

• Személyes adatait felhasználhatjuk ezekre a célokra, ha ezt jogos érdekeink alapján szükségesnek ítéljük. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy ez mit jelent, kérjük, kattintson ide.

• Ha ez nem felel meg Önnek, joga van kifogással élni, itt pedig többet tudhat meg arról, hogy miként teheti ezt meg.

• WEBHELYFELHASZNÁLÓK: Az adatai segítségével fejlesztjük a weboldal felhasználói élményét, például a legutóbbi munkakeresések elemzésével, amelynek segítségével szerintünk az Ön számára érdekes munkákat vagy Jelölteket kínálhatunk Önnek.

• Ha többet szeretne megtudni a sütikről, beleértve azt is, hogy hogyan használjuk őket, és milyen lehetőségek állnak az Ön rendelkezésére, kérjük, kattintson ide.

KIVEL OSZTJUK MEG SZEMÉLYES ADATAIT?

Adott esetben és a helyi jogszabályoknak és követelményeknek megfelelően személyes adatait különböző módon és különböző okokból megoszthatjuk a következő kategóriákba eső személyekkel:

- Bármelyik csoportvállalatunkkal;

- Olyan magánszemélyekkel és szervezetekkel, amelyek az Ön referenciájával vagy hozzánk benyújtott álláspályázatával kapcsolatos információkkal rendelkeznek – ilyenek például a jelenlegi, múltbeli vagy leendő munkáltatók, tanárok, vizsgabizottságok, valamint foglalkoztatási és toborzási irodák;

- Adó, audit vagy egyéb hatóságokkal, ha jóhiszeműen azt feltételezzük, hogy a törvények vagy egyéb szabályozások köteleznek bennünket az adatok megosztására (pl. az adóhatóságtól érkező kérelem miatt vagy egy várható jogvita miatt);

- Harmadik félként működő szolgáltatókkal, akik a mi nevünkben végeznek tevékenységet (beleértve a külső tanácsadókat, üzlettársakat és szaktanácsadókat, például az ügyvédeket, könyvvizsgálókat és könyvelőket, műszaki támogatási funkciókat és informatikai tanácsadókat, akik tesztelési és fejlesztési munkát végeznek a vállalati technológiai rendszereinken);

- Harmadik félként működő, kiszervezett informatikai szolgáltatókkal és dokumentumtárolást biztosító szolgáltatókkal, ahol megfelelő kezelési megállapodás (vagy hasonló) van érvényben;

- Marketingtechnológiai platformokkal és beszállítókkal;

- Jelöltek esetén: lehetséges munkaadókkal és más toborzóirodákkal/szervezetekkel, hogy növeljük az elhelyezkedés esélyét;

- Jelöltek esetén: harmadik félként működő partnerekkel, állásközvetítőkkel és állásajánlatokat gyűjtő oldalakkal, ahol úgy gondoljuk, hogy ez növeli a megfelelő munkalehetőség megtalálásának esélyét;

- Jelöltek esetén: MSP beszállítókkal az ügyfeleink MSP programjainak részeként;

- Jelöltek és a Jelöltek, valamint potenciális Munkavállalóink referenciaszemélyeinek esetén: harmadik felekkel, akik az ajánlások, a végzettségek és a büntetett előélet ellenőrzését végzik a számunkra, olyan mértékben, amelyben ezt az ellenőrzés megköveteli és a helyi törvényeknek megfelel;

- Ha a Hays a jövőben egy másik céggel egyesül vagy egy másik cég felvásárolja (vagy komoly egyeztetéseket folytat erről a lehetőségről), személyes adatait megoszthatjuk az üzlet vagy cég (potenciális) új tulajdonosaival.

HOGYAN VÉDJÜK SZEMÉLYES ADATAIT?

Elkötelezettek vagyunk minden ésszerű és szükséges lépés megtételére a tárolt személyes információk védelme érdekében a visszaélés, az adatvesztés vagy az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében. Ezt számos szükséges műszaki és szervezeti intézkedéssel garantáljuk. Ezek közé tartoznak az adatbiztonság esetleges megsértésének kezelésére irányuló intézkedések.

• Ha visszaélés, adatvesztés vagy illetéktelen hozzáférés gyanúja merül fel Önben a személyes információival kapcsolatban, kérjük, azonnal tudassa ezt velünk. A kapcsolatfelvételhez szükséges részleteket itt találhatja.

MENNYI IDEIG TARTJUK MEG SZEMÉLYES ADATAIT?

Törölni fogjuk személyes adatait, ha két éven keresztül (vagy annyival hosszabb ideig, ameddig jóhiszeműen úgy gondoljuk, hogy a törvény vagy az illetékes szabályozók megkövetelik tőlünk az adatok megtartását) nem lépünk érdemi kapcsolatba Önnel (vagy, adott esetben, a céggel, amelynél vagy amellyel dolgozik). Ezen időszak után az Ön adatai valószínűleg már nem lesznek relevánsak abból a szempontból, amely miatt begyűjtöttük őket.

• Azoknál a Jelölteknél, akiknek a szolgáltatásait egy harmadik fél társaság vagy más szervezet biztosítja, az Önnel fenntartott „érdemi kapcsolat” az azon társasággal vagy szervezettel fenntartott érdemi kapcsolatot jelenti, amely az Ön szolgáltatásait biztosítja. Ha ezen társaság vagy szervezet arról értesít minket, hogy már nincs ilyen kapcsolatban Önnel, akkor az adatait ettől az időponttól számítva legfeljebb két évig őrizzük meg, illetve két évig attól az időponttól számítva, amikor később közvetlenül Önnel érdemi kapcsolatba kerülünk.

• Az „érdemi kapcsolat” alatt például kommunikációt értünk kettőnk között (szóban vagy írásban), vagy az online szolgáltatásaink aktív használatát. Ha Ön a Jelöltünk, érdemi kapcsolatnak tekintjük a frissített önéletrajza leadását a weboldalunkon vagy a részvételét valamelyik online képzésünkön. Azt is érdemi kapcsolatnak tekintjük, ha a lehetséges pozíciókról kommunikálunk szóban vagy írásban, valamint a marketingkommunikációnk felől érkező átkattintásokat is így kezeljük. Az, hogy Ön megkapja, megnyitja vagy elolvassa a tőlünk érkező e-mailt vagy más digitális üzenetet még nem számít érdemi kapcsolatnak, csak akkor ha átkattint vagy közvetlenül válaszol.

HOGYAN ÉRHETI EL, MÓDOSÍTHATJA VAGY VONHATJA VISSZA AZ ÖN ÁLTAL MEGADOTT SZEMÉLYES ADATOKAT?

A GDPR egyik fő célja az uniós polgárok és magánszemélyek adatvédelmi jogainak megóvása és tisztázása az EU-ban. Ez azt jelenti, hogy az adataival kapcsolatban megmaradnak bizonyos jogai, még ha az információkat át is adta nekünk. Ezeket részletesebben az alábbiakban ismertetjük.

• Ha kapcsolatba kíván lépni velünk ezen jogok miatt, kérjük, keressen fel bennünket. Indokolatlan késedelem nélkül és minden esetben egy hónapon belül (ez az időtartam kibővíthető, ha arra jogilag lehetőségünk nyílik) igyekszünk válaszolni a kérésére. Kérjük, vegye figyelembe, hogy megőrizhetjük az Ön üzeneteit, hogy segítsen megoldani a felvetett problémákat.

Kifogásolás joga: ez a jog lehetővé teszi, hogy kifogásolja a személyes adatainak kezelését, ha ezt az alábbi négy indok közül az egyik miatt tesszük: (i) jogos érdekeink miatt; (ii) hogy elláthassunk egy közérdekű feladatot vagy közhatalmi jogosítványunkat gyakoroljuk; (iii) hogy közvetlen marketinganyagokat küldjünk Önnek; és (iv) tudományos, történelmi, kutatási vagy statisztikai céllal.

Webhelyfelhasználóinkra, Jelöltjeinkre, Ügyfeleinkre és Beszállítóinkra valószínűleg leginkább a „jogos érdek” és a „közvetlen marketing” kategóriák vonatkozhatnak a fentiek közül. Ha azzal kapcsolatban van kifogása, hogy azért kezeljük személyes adatait, mert azokat az Ön jogos érdekei miatt szükségesnek ítéljük, úgy kell reagálnunk a kifogásra, hogy beszüntetjük a tevékenységet, kivéve, ha:

- bemutathatjuk, hogy kényszerítő erejű jogos indokaink vannak a kezelésre, amely elsőbbséget élvez az Ön érdekeivel szemben; vagy

- jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges az adatok kezelése.

• Ha a kifogása a közvetlen marketingre vonatkozik, a tevékenység beszüntetésével kell reagálnunk a kifogásra.

Hozzájárulás visszavonásához való jog: Ha megszereztük a hozzájárulását a személyes adatok kezelésére bizonyos tevékenységek céljából (pl. a marketingmegállapodásainkhoz vagy az automatikus profilozáshoz), bármikor visszavonhatja a hozzájárulását, és mi beszüntetjük az adott, korábban engedélyezett tevékenységet, hacsak nem gondoljuk úgy, hogy egy másik ok is indokolja az adatok kezelését ezen célból, amely esetben tájékoztatjuk erről a körülményről.

• Érintett hozzáférési kérelme (Data Subject Access Request – DSAR): Megerősítést kérhet tőlünk azzal kapcsolatban, hogy milyen adatokat tárolunk Önről egy adott pillanatban, és kérelmezheti ezen információk módosítását, frissítését vagy Törlését. Kérhetjük a személyazonossága megerősítését, és további információkat kérhetünk Öntől a kérelméről. Ha hozzáférést biztosítunk az Önről tárolt információkhoz, nem számítunk fel ezért díjat, kivéve ha a kérelme „egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó”. Ha ezen információkról további másolatokat kér tőlünk, ha ez jogilag megengedett, ésszerű adminisztratív költséget számíthatunk fel Önnek. Ha arra jogi lehetőségünk nyílik, elutasíthatjuk a kérelmét. Ha elutasítjuk a kérelmét, annak okáról minden esetben tájékoztatjuk Önt.

• Kérjük, ne feledje, hogy bizonyos joghatóságokban, ahol vállalatunk tevékenykedik, további helyi törvényi előírásoknak kell megfelelnünk az érintettek adathozzáférési kérelmeivel kapcsolatban, és elutasíthatjuk a kérelmét ezen törvények alapján. Az Ön joghatóságával kapcsolatos további információkért kattintson ide.

• Törléshez való jog: Bizonyos körülmények között jogában áll kérelmezni a személyes adatai törlését. Általában az információnak meg kell felelnie az alábbi követelmények egyikének:

- az adatok már nem szükségesek arra a célra, amely miatt eredetileg összegyűjtötték és/vagy kezelték őket;

- ha korábban megadta, visszavonta a hozzájárulását az adatkezelésünkhöz, és nincs egyéb érvényes indoka annak, hogy folytassuk az adatok kezelését;

- az adatokat törvénytelenül kezelték (vagyis a GDPR előírásainak nem megfelelő módon);

- szükséges az adatok törlése annak érdekében, hogy megfeleljünk a ránk mint adatkezelőre vonatkozó törvényi előírásoknak; vagy

- ha kezeljük az adatokat, mert jogos érdekeink alapján azt szükségesnek ítéljük, Ön kifogásolja a kezelést, mi pedig nem tudunk olyan elsőbbséget élvező jogi alapot bemutatni, amely indokolná a kezelés folytatását.

• Kérjük, ne feledje, hogy bizonyos joghatóságokban, ahol vállalatunk tevékenykedik, további helyi törvényi előírásoknak kell megfelelnünk az érintettek törléshez való jogával kapcsolatban, és elutasíthatjuk a kérelmét ezen törvények alapján. Az Ön joghatóságával kapcsolatos további információkért kattintson ide.

• Az Ön kérelmének való megfelelést csak az alábbi indokok egyike alapján utasíthatjuk el:

- a véleménynyilvánítás- és információszabadság gyakorlása miatt;

- a jogi követelményeknek való megfelelés vagy a közérdekű feladatok ellátása vagy a közhatalmi jogosítvány gyakorlása miatt;

- közérdekű, közegészségügyi okokból;

- archiválási, kutatási vagy statisztikai okokból; vagy

- jogi igény érvényesítése vagy védelme miatt.

• Ha megfelelünk egy, az adatok törlésére irányuló, jogos kérelemnek, megtesszük az ésszerű, gyakorlati lépéseket a vonatkozó adatok Törlésére.

A kezelés korlátozásának joga: Önnek jogában áll kérelmezni, hogy személyes adatait bizonyos körülmények között korlátozottan kezeljük. Ez azt jelenti, hogy a továbbiakban csak tárolhatjuk az adatait, és nem tudunk további kezelési tevékenységeket végezni addig, amíg: (i) az alább felsorolt körülmények egyike meg nem oldódik; (ii) Ön hozzájárulását nem adja; vagy (iii) nem válik szükségessé további kezelés jogi igények előterjesztése, érvényesítése vagy védelme, egy másik személy jogainak a védelme, illetve az EU vagy egy tagállama számára fontos közérdek miatt.

• A következő körülmények között jogosult kérelmezni, hogy korlátozottan kezeljük személyes adatait:

- ha megkérdőjelezi az általunk kezelt, Önre vonatkozó személyes adatok pontosságát. Ebben az esetben a személyes adatok kezelését korlátozottá tesszük arra az időtartamra, amíg az adatok pontossága igazolást nem nyer;

- ha jogos érdekek alapján tiltakozik személyes adatainak kezelésével szemben. Itt kérheti az adatok korlátozását, miközben meggyőződünk a személyes adatok kezelésének jogalapjairól;

- amennyiben törvénytelenül kezeljük az Ön személyes adatait, de a törlésük helyett inkább azt szeretné, ha korlátozottan kezelnénk őket; és

- ha nekünk többé már nincs szükségünk az Ön személyes adatainak a kezelésére, de Önnek szüksége van az adatokra jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez.

• Ha megosztottuk személyes adatait harmadik felekkel, értesítjük őket a korlátozott kezelésről, kivéve, ha ez nem lehetséges vagy aránytalan erőfeszítést igényel. Természetesen értesítjük Önt, mielőtt megszüntetnék valamilyen korlátozást a személyes adatok kezelésére vonatkozóan.

• A helyesbítéshez való jog: Önnek jogában áll kérelmezni, hogy helyesbítsünk minden olyan pontatlan vagy hiányos személyes adatot, amelyet Önnel kapcsolatban tartunk. Ha megosztottuk személyes adatait harmadik felekkel, értesítjük őket a helyesbítésről, kivéve, ha ez nem lehetséges vagy aránytalan erőfeszítést igényel. Amikor ez helyénvaló, arról is értesítjük Önt, hogy mely harmadik féllel osztottuk meg a pontatlan vagy hiányos személyes adatokat. Amikor ésszerűnek véljük, hogy ne teljesítsük kérelmét, elmagyarázzuk a döntésünk okait.

• Az adatok hordozhatóságához fűződő jogok: Ha úgy kívánja, Önnek jogában áll személyes adatait áthelyezni egy adatkezelőtől egy másikhoz. Valójában ez azt jelenti, hogy képes átvinni Hays-fiókjának adatait egy másik online platformra. Annak érdekében, hogy ezt megtehesse, adatait rendelkezésére bocsátjuk egy általánosan használt, gépileg olvasható formátumban, amely jelszóval védett, így átviheti az adatokat egy másik online platformra. Alternatív megoldásként közvetlenül is továbbíthatjuk Önnek az adatokat. Az adatok hordozhatóságához fűződő jogok a következőkre vonatkoznak: (i) az általunk automatikusan (tehát emberi beavatkozás nélkül) kezelt személyes adatok; (ii) az Ön által megadott személyes adatok; és (iii) olyan személyes adatok, amelyeket az hozzájárulása alapján vagy egy szerződés teljesítése érdekében kezeltünk.

• Panasz benyújtására vonatkozó jog a felügyeleti hatóságnál: Önnek jogában áll panaszt benyújtani a helyi felügyeleti hatósághoz. A kapcsolatfelvétel részletei itt találhatók.

• Ha gyakorolni szeretné ezen jogok bármelyikét vagy vissza szeretné vonni hozzájárulását adatai kezeléséhez (amennyiben az adatok kezelésének jogi alapja a hozzájárulás), a kapcsolatfelvételi adatok itt találhatók. Kérjük, vegye figyelembe, hogy megőrizhetjük az Ön üzeneteit, hogy segítsen megoldani a felvetett problémákat.

• Bármikor kérelmezheti a leiratkozást állásértesítésekről. Ennek részletei itt találhatók.

• Fontos, hogy az Ön általunk tárolt személyes adataival kapcsolatos információk pontosak és aktuálisak legyenek. Kérjük, tájékoztasson bennünket, ha személyes adatai bármikor megváltoznak azon időszak során, amíg tároljuk őket.

KI FELEL AZ ÖN SZEMÉLYES ADATAINAK KEZELÉSÉÉRT A HAYS WEBHELYÉN?

Ezt a hivatkozást követve megismerheti, hogy melyik Hays-szervezet felel az Ön személyes adatainak kezeléséért.

• Ha bármilyen észrevétele vagy javaslata van a jelen Adatvédelmi irányelvekkel kapcsolatban, kérjük, kövesse ezt a hivatkozást. Komolyan vesszük az adatvédelmet, ezért, amint lehet válaszolunk Önnek.

HOGYAN TÁROLJUK ÉS TOVÁBBÍTJUK ADATAIT NEMZETKÖZILEG?

Tehát többet szeretne tudni arról, hogyan tároljuk és továbbítjuk adatait nemzetközi szinten? Annak érdekében, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtsuk az Ön számára, és teljesítsük a jelen Adatvédelmi irányelvekben leírt célokat, az adatait továbbíthatjuk:

- Hays szervezetek között;

- harmadik felek (például tanácsadók vagy a Hays üzleti tevékenységének egyéb Beszállítói) részére;

- tengerentúli Ügyfelek részére;

- olyan, az Ön országában található Ügyfelek számára, akik később nemzetközi szinten továbbíthatják az Ön adatait;

- egy felhőalapú tárhely szolgáltatójának; és

- más harmadik felek részére, ahogy itt hivatkozunk rájuk.

• Biztosítani szeretnénk, hogy az adatait biztonságos módon tároljuk és továbbítjuk. Ezért az Európai Gazdasági Térségen (EGT) (azaz az Európai Unió tagállamai, Norvégiával, Izlanddal és Liechtensteinnel együtt) kívülre csak akkor továbbítunk adatokat, amikor ez megfelel az adatvédelmi jogszabályoknak, és az átvitel módja megfelelő védelmet biztosít az adatai számára, például:

- olyan adatátviteli megállapodással, amely tartalmazza az Európai Bizottság által alkalmazott aktuális szabványos szerződési pontokat a személyes adatok az EGT-n belüli adatkezelők általi, olyan joghatóságok területén található adatkezelők és -feldolgozók részére történő továbbítására vonatkozóan, amelyek nem rendelkeznek megfelelő adatvédelmi törvényekkel; vagy

- az EU-USA adatvédelmi pajzs keretrendszer alkalmazásával személyes adatok továbbítására vonatkozóan az Európai Unióban található szervezetektől az Amerikai Egyesült Államokban található szervezetek részére, vagy ezzel egyenértékű megállapodás alkalmazásával más joghatóságok esetében; vagy

- az adatok olyan országba továbbításával, ahol az Európai Bizottság megállapítása szerint megfelelő jogszabályi védelem biztosított az adatok számára; vagy

- ha szükséges egy szerződés megkötéséhez vagy teljesítéséhez magunk és egy harmadik fél között, és az átvitel a szerződés tekintetében az Ön érdekeit szolgálja (például ha az EGT-n kívülre kell adatokat továbbítanunk, hogy megfeleljünk az adott szerződés szerinti kötelezettségeinknek, amennyiben Ön az Ügyfelünk); vagy

- amikor Ön hozzájárult az adatátvitelhez.

• Annak érdekében, hogy személyes adatai megfelelő szintű védelemben részesülhessenek, megfelelő eljárásokat vezettünk be a harmadik feleket illetően, akikkel megosztjuk az Ön személyes adatait, és ezek révén biztosítjuk, hogy személyes adatait e harmadik felek az adatvédelemről szóló jogszabályok betartásával, azokkal összhangban kezeljék.

A SÜTIKRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT

Mi a süti?

• A „süti” egy olyan információ, amelyet a számítógép a merevlemezén tárol, és amely nyilvántartja a weboldalon végzett navigálást, így amikor újra meglátogatja az adott webhelyet, akkor az személyre szabott lehetőségeket jeleníthet meg az utolsó látogatásáról eltárolt információk alapján. A sütik felhasználhatók forgalomelemzési, hirdetési és marketing célokra is.

• Csaknem minden webhely használ sütiket, ezek azonban nem ártalmasak az Ön rendszerére nézve. Ha ellenőrizni vagy módosítani szeretné, hogy milyen típusú sütiket fogad el, akkor ezt rendszerint a böngésző beállításai között teheti meg. Erről a marketingbeállítások oldalán is tájékoztatást adunk a Hays weboldalán.

Hogyan használjuk a sütiket?

• A sütiket két célra használjuk:

- A segítségükkel nyomon követjük, hogyan használja Ön a webhelyünket. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük, hogyan használja a webhelyünket, és hogy kövessük az egyéni használatra vagy a nagyobb csoportokra vonatkozó mintákat. Ez segít minket a webhely és szolgáltatásaink fejlesztésében és javításában, a látogatók igényei és szükségletei alapján; és

- a sütik továbbá segítenek nekünk, hogy olyan állásokat hirdessünk az Ön számára, amelyek szerintünk érdekelhetik Önt. Ez remélhetőleg lecsökkenti azt az időt, amelyet végeláthatatlan oldalak böngészésével kell töltenie, és lehetővé teszi, hogy gyorsabban megszerezze a kívánt munkát.

• A sütik lehetnek:

- Munkamenetre vonatkozó sütik: ezeket csak webes munkamenet alatt tárolja a számítógép, és automatikusan törlődnek a böngésző bezárásakor – általában névtelen munkamenet-azonosítót tárolnak, amely lehetővé teszi, hogy böngészhessen egy webhelyet anélkül, hogy be kellene jelentkeznie az egyes oldalakra, de nem gyűjtenek információkat az Ön számítógépéről; vagy

- Állandó sütik: az állandó sütiket a számítógép fájlokként tárolja és a webböngésző bezárása után is megmaradnak. A sütiket olvashatja az azokat létrehozó webhely, amikor ismét meglátogatja a webhelyet. Az állandó sütiket a Google Analytics szolgáltatáshoz és a személyre szabáshoz (lásd alább) használjuk.

• A sütik a következő kategóriákba sorolhatók:

- Szigorúan szükséges sütik: Ezek a sütik elengedhetetlenek a webhely hatékony használatához (például, amikor egy állásra jelentkezik), ezért nem kapcsolhatók ki. Ezen sütik nélkül a webhelyünkön elérhető szolgáltatások nem használhatók. Ezek a sütik nem gyűjtenek Önről olyan információkat, amelyek marketingre vagy annak elemzésére lehetne használni, hogy Ön merre járt az interneten.

- Teljesítményfigyelő sütik: Ezek a sütik lehetővé teszik számunkra, hogy figyelemmel kísérjük és javítsuk webhelyünk teljesítményét. Például lehetővé teszik számunkra, hogy kövessük a látogatások számát, azonosítsuk a forgalom forrását és a webhely legnépszerűbb részeit.

- Funkcionális sütik: Ezek a sütik lehetővé teszik a webhely számára, hogy emlékezzen az Ön választásaira (például felhasználónév, nyelv vagy a régió, amelyben tartózkodik), és jobb szolgáltatásokat nyújtson. A segítségükkel biztosíthatunk például az Ön által használt szolgáltatásokkal kapcsolatos híreket vagy frissítéseket. Ezen sütik segítségével megjegyezhetők például a szövegmérete, a betűtípusra és a weboldalak egyéb testreszabható részeivel kapcsolatos, Ön által elvégzett módosítások. emellett előfordulhat, hogy szükség van rájuk az Ön által kért szolgáltatások biztosításához, ilyen például a videók megtekintése vagy a hozzászólások írása egy blogon. Az ezen sütik által gyűjtött információk rendszerint névtelenítettek.

- Személyre szabási sütik: Ezek a sütik segít abban, hogy bemutassuk Önnek a potenciális álláslehetőségek azon részleteit, amelyek szerintünk érdekelhetik Önt. Ezek a sütik állandók (mindaddig, amíg regisztrációval rendelkezik nálunk), és azt eredményezi, hogy amikor bejelentkezik vagy visszatér a webhelyre, akkor olyan állások hirdetéseit láthatja amelyek hasonlóak a böngészés során korábban megtekintettekhez.

A 4. mellékletben található táblázat felsorolja az általunk az Ön joghatóságában használt sütiket, a használatuk célját, és az egyes sütik típusait.

AZ ADATOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ JOGI ALAPOK

JOGOS ÉRDEKEK

Itt a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) irányadó – ezen pont szerint kezelhetjük az Ön adatait, ha „az adatkezelés az adatkezelő [mi] vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha ezen érdekekkel szemben elsőbbséget élveznek az érintett [Ön] olyan érdekei vagy alapvető jogai és szabadságai, amelyek személyes adatok védelmét teszik szükségessé”.

• Nem gondoljuk, hogy az alábbi tevékenységek bármelyike hátrányosan érintené az egyéneket – sőt, segítenek abban, hogy személyre szabottabb, hatékonyabb szolgáltatást nyújtsunk Önnek, így mindenki nyer! Ez alapján azonban Önnek joga van kifogásolni, hogy kezeljük az Ön személyes adatait. Ha szeretne többet megtudni arról, hogyan teheti ezt meg, kérjük, kattintson ide.

• Felhívjuk a figyelmet arra, hogy néhány olyan joghatóságban, amelyben tevékenységet folytatunk, bizonyos esetekben eltérő adatkezelési jogalap lehet alkalmazandó. Az Ön joghatóságával kapcsolatos további információkért kattintson ide.

• A JELÖLTEK ADATAI:

• Úgy véljük, ésszerűen feltételezhető, hogy ha állást keres vagy közzétette szakmai önéletrajzi információit egy álláshirdetési felületen vagy szakmai hálózati webhelyen, akkor Ön örülni fog annak, hogy összegyűjtjük és egyéb módokon felhasználjuk személyes adatait toborzási szolgáltatások biztosítására, megosztjuk ezen adatokat a potenciális munkaadókkal, és hogy összemérjük készségeit az adatbázisunkban található álláslehetőségekkel. Amikor már úgy tűnik, hogy megszerzi az állást, a potenciális munkaadó esetleg ellenőrizni kívánja az Ön által számunkra megadott információkat (pl. pszichológiai felmérések értékelései vagy készségtesztek), hogy megerősítést kapjon az Ön referenciáira, képzettségére és bűnügyi nyilvántartására vonatkozóan a helyi törvényeknek megfelelő mértékig. Ezeket meg kell tennünk ahhoz, hogy nyereség- és jövedelemszerzésre irányuló tevékenységet folytassunk, és hogy segíthessünk Önnek és más Jelölteknek elnyerni a megérdemelt állást.

• Szeretnénk személyre szabott állásjavaslatokat biztosítani az Ön számára, valamint olyan lényeges cikkeket, amelyek segítenek az álláskeresésben. Ezért úgy véljük, ésszerű, hogy kezeljük az Ön adatait, hogy biztosan a legmegfelelőbb tartalmakat kínáljuk Önnek.

• Emellett úgy gondoljuk segíthet Önnek az álláskeresésben, ha részt vesz speciális online képzésünkben vagy valamelyik interaktívabb szolgáltatásunkban, amikor ideje engedi. Ezek részei a vállalkozásként biztosított szolgáltatáskínálatunknak, és segít megkülönböztetni magunkat a kiélezett piaci versenyben, ezért jogos érdekünk az Ön adatainak felhasználása ilyen célból.

• Gondoskodnunk kell arról, hogy zökkenőmentes legyen az üzletvitelünk, hogy továbbra is szolgáltatásokat biztosíthassunk az olyan Jelöltek számára, mint Ön. Ezért a belső adminisztratív tevékenységeinkhez is fel kell használnunk az Ön adatait, például a bérszámfejtéshez és a számlázáshoz, amikor releváns.

• Nekünk is vannak törvényi kötelezettségeink, így jogos érdekünk, hogy ragaszkodjunk a találkozóhoz! Ha jóhiszeműen szükségesnek ítéljük, akkor megoszthatjuk az Ön adatait bűntényfeltárási vagy adóbeszedési célokból, valamint tényleges vagy várható pereskedés céljából.

• ÜGYFÉLADATOK:

• biztosítani akarjuk, hogy a legjobb szolgáltatásokat kínáljuk az Ön számára, ezért tároljuk az Ön személyes adatait és/vagy a szervezetéhez tartozó egyes kapcsolattartók személyes adatait, emellett nyilvántartást vezetünk a beszélgetésekről, találkozókról, regisztrált állásokról és munkaerő-közvetítésekről. Időről időre felkérhetjük Önt arra is, hogy vegyen részt egy ügyfél-elégedettségi felmérésben. Úgy véljük, ez ésszerű – szerintünk az Ön adataink ilyen felhasználása szükséges számunkra, mint az Ön részére különféle toborzási szolgáltatásokat biztosító szervezet számára a jogos érdekeinek szempontjából.

• BESZÁLLÍTÓK ADATAI:

• A szervezetünkben tevékenykedő egyének személyes adatait felhasználjuk és tároljuk annak érdekében, hogy megkönnyítsük az Ön által, mint az egyik Beszállítónk által részünkre nyújtott szolgáltatások biztosítását. Pénzügyi adatait is eltároljuk, hogy kifizethessük az Ön által biztosított szolgáltatások díjazását. Úgy véljük, hogy az Ön által biztosított szolgáltatások kedvezményezettjeként minden ilyen tevékenység szükséges a jogos érdekeink körében.

• OLYAN SZEMÉLYEK, AKIK ADATAIT JELÖLTEKEN VAGY A SZEMÉLYZETÜNKÖN KERESZTÜL KAPTUK MEG, PÉLDÁUL REFERENCIASZEMÉLYEK ÉS VÉSZHELYZET ESETÉN ÉRTESÍTENDŐ SZEMÉLYEK:

• Ha egy Jelölt vagy potenciális Munkavállalónk referenciaszemélyként jelölte meg Önt, akkor személyes adatait arra használjuk fel, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel, és referenciát kérjünk. Ez része minőségbiztosítási eljárásunknak, ezért úgy véljük, hogy egy toborzási szolgáltatásokat kínáló szervezetként, valamint munkaadóként ez szükséges a jogos érdekeink szempontjából.

• Ha egy Jelölt vagy egy Munkavállalónk vészhelyzet esetén értesítendő személyként adta meg az Ön adatait, akkor baleset vagy vészhelyzet esetén ezen adatokat felhasználva lépünk kapcsolatba Önnel. Nyilván Ön is egyetért azzal,, hogy ez létfontosságú eleme emberközpontú szervezetünknek, és így szükséges a jogos érdekeink szempontjából.

HOZZÁJÁRULÁS

Bizonyos körülmények esetén kötelesek vagyunk beszerezni az Ön hozzájárulását személyes adatainak kezeléséhez bizonyos tevékenységekkel kapcsolatban. Attól függően, hogy pontosan mire használjuk fel adatait, hozzájárulását beleegyezéssel vagy hallgatólagos beleegyezéssel kérjük ki.

• A GDPR 4. cikkének (11) bekezdése kimondja, hogy a beleegyezéses hozzájárulás „az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez”. Egyszerűen megfogalmazva ez azt jelenti, hogy:

- szabad akaratából kell hozzájárulását megadni anélkül, hogy mi bármilyen típusú nyomást helyeznék Önre;

- tisztában kell lennie azzal, hogy mihez járul hozzá – ezért gondoskodjunk arról, hogy elegendő információt biztosítunk az Ön számára;

- biztosítani kell az Ön számára a lehetőséget arra, hogy megválassza mely kezelési tevékenységekhez járul hozzá és melyekhez nem (az erre vonatkozó részletesebb beállítások adatvédelmi beállítási központunkban érhetők el); és

- félreérthetetlenül megerősítő cselekedet útján kell hozzájárulását biztosítania a részünkre – valószínűleg egy jelölőnégyzetet biztosítunk az Ön számára, amelyet be kell jelölnie ahhoz, hogy ez a követelmény egyértelmű formában teljesüljön. Az Ön által így megadott hozzájárulásokat nyilvántartjuk.

• Már említettük, hogy bizonyos esetekben támaszkodhatunk hallgatólagos beleegyezés adott hozzájárulásra. Jogunkban áll olyan termékeket vagy szolgáltatásokat kínálni az Ön számára, amelyek kapcsolatban állnak a biztosított toborzási szolgáltatásokkal mindaddig, amíg Ön aktívan le nem iratkozik ezekről a közleményekről.

• Felhívjuk a figyelmet arra, hogy néhány olyan joghatóságban, amelyben tevékenységet folytatunk, további helyi törvényi előírások vonatkozhatnak a marketinganyagok fogadásával kapcsolatos hozzájárulásra, és ezek mindegyikét betartjuk. Az Ön joghatóságával kapcsolatos további információkért kattintson ide.

• Mint említettük, Önnek jogában áll visszavonni ezen tevékenységekre adott hozzájárulását. Ezt megteheti bármikor, és az erre vonatkozó részletek itt találhatók.

JOGI IGÉNYEK ELŐTERJESZTÉSE, ÉRVÉNYESÍTÉSE VAGY VÉDELME

• Esetenként jogi igények érvényesítésével vagy védelmével kapcsolatban szükségessé válhat számunkra személyes adatok és adott esetben és a helyi jogszabályoknak és követelményeknek megfelelően érzékeny személyes adatok kezelése. A GDPR 9. cikk (2) bekezdésének (f) pontja megengedi ezt, ha az adatkezelés „jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges, vagy amikor a bíróságok igazságszolgáltatási feladatkörükben járnak el”.

• Ez például akkor merülhet fel, ha bírósági eljárással kapcsolatos jogi tanácsadásra van szükségünk, vagy a törvény a jogi eljárás során előírja bizonyos információk megőrzését vagy továbbadását.

1. MELLÉKLET - ÍGY LÉPHET KAPCSOLATBA VELÜNK

Az ország, ahol Ön igénybe veszi a Hays szolgáltatásait, vagy szolgáltatásokat biztosít a Hays részére: Magyarország

A Webhelyfelhasználók személyes adatainak kezeléséért felelős Hays-szervezet: Hays Hungary Kft.

Hogy melyik Hays-szervezet felelős a Jelöltek, az Ügyfelek, a Beszállítók, valamint a Jelöltek és a Hays-munkavállalók vészhelyzet esetén értesítendő ismerősei és referenciaszemélyei személyes adatainak kezeléséért, az attól függ, hogy az alább felsorolt vállalatok közül melyik az adott megállapodásban szereplő partner:

Hays Hungary Kft.

Így léphet kapcsolatba velünk:

• az Ön által megadott személyes adatok eléréséhez, módosításához vagy visszavonásához;

• ha bármilyen visszaélést, adatvesztést vagy illetéktelen hozzáférését gyanít személyes adataival kapcsolatban;

• személyes adatainak kezelésére adott hozzájárulásának visszavonásához (amennyiben hozzájárulása jogi alapja annak, hogy kezelhessük személyes adatait);

• bármilyen észrevétellel vagy javaslattal a jelen Adatvédelmi szabályzatra vonatkozóan

A következő címre írhat nekünk: 1054 Budapest, szabadság tér 7.

Emellett e-mailt is küldhet nekünk a customerservice@hays.hu címre.

 

Így léphet kapcsolatba velünk ahhoz, hogy frissítse marketingbeállításait:

Ezt megteheti profilja frissítésével itt.

Emellett e-mailt is küldhet nekünk a következő címre: customerservice@hays.hu, vagy rákattinthat a leiratkozási hivatkozásra bármelyik marketing-e-mailben, amelyet Önnek küldünk.

2. MELLÉKLET - ÍGY LÉPHET KAPCSOLATBA A HELYI FELÜGYELETI HATÓSÁGGAL

Az ország, ahol Ön igénybe veszi a Hays szolgáltatásait, vagy szolgáltatásokat biztosít a Hays részére: Magyarország

A helyi felügyeleti hatóság adatai: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH). A következő módokon léphet kapcsolatba velük:

• Telefon: (+36) -1-391-1400

• Postai cím: H-1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

• Fax: (+36)-1-391-1410

3. MELLÉKLET – ADATVÉDELMI SZABÁLYZATUNK ORSZÁGSPECIFIKUS VÁLTOZATAI

JOGHATÓSÁG: Magyarország

ORSZÁGSPECIFIKUS JOGI KÖVETELMÉNY:

MEGJEGYZÉS: A MELLÉKLETET A HELYI VÉGREHAJTÁSI JOGSZABÁLY VÉGLEGESÍTÉSEKOR FRISSÍTJÜK

4. MELLÉKLET – SÜTIK LISTÁJA

Süti neve
AddThis
DoubleClick
Google Analytics
GA Audiences
Google Tag Manager
Facebook Connect
Facebook Custom Audience
Optimizely
Optimizely Geographical Targeting
Optimizely Logging
Hotjar
Salesforce

Ha meg szeretné tekinteni a Sütik teljes listáját, az összegyűjtött adatokat, megosztott adatokat és az időtartamot, kérjük töltse le PDF dokumentumunkat.

5. MELLÉKLET - BELSŐ SÜTIK

Süti név
__utma
__utmb
__utmc
__utmt
__utmv
__utmz
__zlcmid
bannercookie_hu
country_cookie
incap_ses_711_966156
multi_country
visid_incap_966156
JSESSIONID
_hjIncludedInSample

 

SZÓJEGYZÉK

Jelöltek – ide tartoznak a Hays által hirdetett vagy népszerűsített állásokra jelentkező személyek, beleértve az állandó, részmunkaidős és ideiglenes álláshelyeket és szabadúszó állásokat is a Hays Ügyfeleinél, valamint azokat a személyek, akik spekulatív, nem egy adott állásra vonatkozó önéletrajzot küldtek a Haysnek. A Hays állásaira jelentkezett egyéni vállalkozók, szabadúszó munkavállalók, valamint a beszállítók és egyéb harmadik felek alkalmazottai, továbbá az MSP-ajánlatok részét képező vagy egyéb Ügyfelek a jelen Adatvédelmi irányelvek szempontjából jelöltnek tekintendők.

Ügyfelek – bár ez a fogalom önmagáért beszél, ide tartoznak az ügyfeleink és mindenki más is, akik részére a Hays szolgáltatást biztosít az üzleti tevékenysége részeként.

Törlés – bár arra törekszünk, hogy véglegesen töröljük az Ön személyes adatait, miután elérték a megőrzési időtartamuk végét, vagy erre vonatkozó érvényes kérelmet kaptunk Öntől, bizonyos adatok továbbra is a rendszerünkben maradhatnak, például ha felülírásra várakoznak. A mi szempontunkból ezek az adatok használaton kívülre kerültek; ez azt jelenti, hogy ha egy archívumban meg is találhatók, semelyik operációs rendszerünk, folyamatunk vagy Munkavállalónk nem férhet közvetlenül hozzá.

Általános adatvédelmi rendelet (GDPR) – az Európai Unió egy olyan jogszabályi eszköze, amelynek célja az európai adatvédelmi jogszabályok harmonizálása. Hatálybalépési dátuma 2018. május 25. mindenhol ennek megfelelően kell hivatkozni rá, beleértve minden országos jogszabályt is, amely alkalmazza.

Kezelt szolgáltatói (MSP) programok – a külső személyzet kezelésének (beleértve a szabadúszó munkavállalókat, a független vállalkozókat és az ideiglenes alkalmazottakat) Ügyfél általi kiszervezése egy külső toborzási szolgáltató számára.

Egyéb személyek, akikkel a Hays kapcsolatba léphet – ezek közé tartozhatnak a Jelöltek és a Hays Munkavállalóinak vészhelyzet esetén értesítendő kapcsolattartói és referenciaszemélyei. Csak megfelelő körülmények között fogunk kapcsolatba lépni velük.

Toborzásifolyamat-kiszervezési (RPO) szolgáltatások – az állandó alkalmazottak toborzási eljárásának teljes vagy részleges kiszervezése egy toborzási szolgáltató számára.

Munkavállalók – ez azokat a munkavállalókat és gyakornokokat jelenti, akik közvetlenül részt vesznek a Hays üzleti tevékenységében (vagy akik már elfogadtak egy erre vonatkozó ajánlatot), és bizonyos egyéb dolgozókat is magában foglal, akik szolgáltatásokat biztosítanak a Hays számára (bár nem minősülnek alkalmazottnak). E célból a Hays azon alkalmazottait is ideértjük, akik RPO vagy MSP megállapodások alapján Ügyfelek telephelyén dolgoznak. Az egyértelműség kedvéért: a „Munkavállalók” fogalma nem foglalja magában a Hays által Ügyfeleknél való – RPO/MSP megállapodáson kívüli – elhelyezés céljára felvett magánszemélyeket. Ezek a magánszemélyek a jelen Adatvédelmi irányelvek hatálya alá tartoznak, és ugyanúgy kezeljük őket, mint a Hays Jelöltjeit. Hasonlóképpen a Hays számára szolgáltatást nyújtó független vállalkozók és tanácsadók a jelen Adatvédelmi irányelvek alkalmazásában a „Beszállító” fogalma alá tartoznak.

Beszállítók – azokra a partnerekre és vállalatokra (beleértve az egyéni vállalkozókat is), illetve a tipikustól eltérő munkavállalókra (például független alvállalkozók vagy szabadúszó munkavállalók) vonatkozik, akik szolgáltatásokat biztosítanak a Hays részére. Bizonyos körülmények között a Hays olyan alvállalkozó beszállítókon keresztül biztosítja a szolgáltatásait az Ügyfelei számára, amelyek a Hays nevében biztosítanak szolgáltatásokat. Ebben az összefüggésben azok a beszállítók, akik független vállalkozók, szabadúszó munkavállalók, illetve beszállítók alkalmazottai, adatvédelmi szempontból Jelölteknek számítanak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ebben az összefüggésben a Hays arra kötelezi a Beszállítókat, hogy a jelen Adatvédelmi irányelvek vonatkozó részeit (tehát a Jelölteknek szóló részeket) ismertessék az alkalmazottaikkal.

Webhelyfelhasználók – minden olyan személy, aki megnyitja a Hays valamely webhelyét.